Tulburarile manifestate la nivelul pielii reprezinta o modalitate de exprimare a unor probleme mai profunde .Ce arata pielea este doar ceea ce apare la suprafata .Ceea ce exista in interior partea din umbra ,dar cea mai importanta pentru vindecare ,poate avea o istorie indelungata ,o intensitate mare sau o afectare a mai multor organe si sisteme.

Cum pot afla ce boli mi-au provocat simptome la nivelul pielii ?

Investigarea modificarilor care pot determina aparitia tulburarilor de la nivelul pielii se poate face cu ajutorul medicinei integrate ScienceMed ,prin efectuarea unui consult initial homeopat . In urma acestuia ,medicul specialist stabileste diagnosticul integrat,in planurile mental ,fizic si emotional al pacientului. Consultatia de medicina integrata ScienceMed poate fi continuata prin testarea de biorezonanta Paul Schimdt , care evalueaza nivelul de energie al organismului ,la nivelul chakrelor ,al meridianelor si al diferitelor organe . Aceasta este completata de o prima terapie de armonizare,chiar la cabinet .Consultul complet de poate completa,in functie de situatie ,si cu testarea de virusi,bacterii si paraziti ,alaturi de testari alergologice pe 1000 de alergeni. .El se finalizeaza prin prepararea de tablete impregnate energetic si informational cu frecvente proprii ale pacientului .

Daca aveti o problema la nivelul pielii ,nu luati medicamente fara avizul medicului ! Ele pot accentua problema!

Problemele care pot aparea la nivelul pielii exprima de multe ori tulburari profunde care se exprima mai devreme sau mai tarziu la nivelul altor organe si sisteme .Lipsa de diagnosticare precoce si prescrierea unor tratamente care inhiba aceasta reactie a pielii pot duce la agravarea treptata a acestei probleme . Ca urmare,,pot aparea afectari din ce in ce mai profunde si mai complexe ,care pot evolua spre boli cronice . Diagnosticarea si tratamentul precoce sunt cele mai importante in viziunea medicinei integrate de la clinicile ScienceMed.

Simptome de urticarie si de angioedem

Urticaria se caracterizeaza prin aparitia de pete rosii (papule eritematoase) la nivelul pielii ,care nu persista mai mult de 24 ore,insotite de mancarimi (prurit) .Petele de urticarie se albesc atunci cand sunt apasate cu degetul ,lucru care arata ca vasele de sange superficiale din piele sunt dilatate si exista o acumulare de lichid la acest nivel(edem). Angioedemul are aceleasi manifestari ca si urticaria ,numai ca modificarile se produc in straturile mai profunde ale pielii(dermul profund si tesutul subcutanat). De aceea ,in angioedem pielea nu se inroseste ,iar mancarimile sunt mai reduse .In schimb ,la pacientii cu angioedem pot acuza dureri la nivelul tegumentului sau senzatii de arsura . Urticaria poate afecta orice zona a corpului ,pe cand angioedemul apare la nivelul organelor genitale sau a extremitatilor (fata,limba ,faringe,laringe,maini,picioare).

Tratamente integrate pentru urticarie, angioedem si alte boli de piele

Inainte ca boala sa se manifeste in plan organic la nivelul pielii ,ea se manifesta la nivelul planurilor subtile (energetic si celular) .De aceea tratamentul acestor dezechilibre constituie primul pas in vindecare. Tratamentul urticariei si a altor afectiuni cutanate prin medicina integrata presupune reglarea tuturor dezechilibrelor la nivel energetic si la nivel de functie celulara .Acest tratament este personalizat pentru fiecare pacient in parte ,iar eficienta lui este testata pe loc ,cu ajutorul aparatelor de biorezonanta si de electrosomatografie . Pacientul primeste tablete impregnate informational, care actioneaza asupra dezechilibrelor energetice . In plus ,se recomanda terapia florala Bach ,care ne ajuta sa remediem dezechilibrele emotionale ,si un remediu homeopat ,care actioneazala nivel fizic , mental si emotional .De asemenea ,sunt recomandate minim 12 sedinte de echilibrare energetica ,fiecare cu durata de doua ore. Daca pacientul prezinta un teren atopic ,efectuam testul de alergeni cu ajutorul aparatului de biorezonanta . In urma acestui test, stabilim o schema de desensibilizare energetica pentru toate grupele de alergeni la care pacientul a fost gasit sensibil (predispus sa dezvolte o reactie alergica ) .Desensibilizarea energetica se desfasoara in cabinetul nostru ,cu ajutorul aparatului de biorezonanta . In cadrul consultatiei specialistii ScienceMed ofera si sfaturi de nutritie ,deoarece alimentatia corecta este foarte importanta in reglarea dezechilibrelor de la nivelul organismului.