Dislipidemia reprezinta o dereglare a metabolismului lipidic ,in care se constata modificari ale nivelurilor de colesterol ,de trigliceride sau de fosfolipide . In cele mai multe cazuri ,pacientii afla ca sufera de dislipidemie dupa ce se prezinta la doctor acuzand simptome precum : fluctuatii marii ale tensiunii arteriale ,ameteli, respiratie anevoioasa ,oboseala la eforturi moderate ,sunete in urechi (vajait) sau dureri in piept amplificate la efort.

Simptomele dislipidemiei

Doua dintre simptomele dislipidemiei sunt: - formarea de depozite adipoase in zona pleoapelor inferioare . - aparitia unor pete mici ,galbui ,la nivelul pleoapelor,spre partea nazala (denumite xantelasme). Placa de aterom este o consecinta a hipercolesterolemiei ,care duce la aparitia problemelor cardiovasculare. Un alt efect nedorit al colesterolului marit,desi mai putin cunoscut ,este atacul cerebral.

Tratamentul dislipidemiei prin medicina integrata Sciencemed

Deoarece cauzele care conduc la aparitia dislipidemiilor sunt atat de numeroase,medicina integrata Sciencemed propune o abordare holistica ,ce include investigarea planurilor subtile la nivelul carora se declanseaza pentru prima data orice afectiune organica. In cadrul consultatiei complete de medicina integrata, in clinicile Sciencemed sunt diagnosticate toate dezechilibreleen energetice (prin medicina cuantica) si metabolice celulare (prin electrosomatografie interstitiala) care au condus la bolile organice. La noi ,corpul uman este diagnosticat si tratat ca un intreg. Si asta deoarece organisumul nostru nu este altceva decat o suma algebrica de aparate si de sisteme ,fiecarei celule corespuzandu-i un biocamp electromagnetic care,atunci cand este dizarmonic ,conduce la dereglarea metabolismului celular. Pentru tratarea dislipidemiilor si reducerea la normal a valorilor colesterolului,,a trigliceridelor si a fosfolipidelor ,in clinicile Sciencemed se apeleaza la medicina cuantica ,la homeopatie si la tratamente gemoterapice,fitoterapice si remedii florale bach. Discutia cu pacientul (anamneza homeopata) are ca scop stabilirea unui tratament personalizat ,a carui eficienta poate fi testata pe loc. Tratamentul completat de sedinte de echilibrare energetica ,care au rolul de a corecta dezechilibrele informationale care au declansat dislipidemiile si simptomele acestora.Se stie ca toate celulele din corpul nostru functioneaza pe baza informatiei primite de la nivelul corpului energetic.De aceea vindecarea presupune resetarea tiparelor informationale care stau la baza desfasurarii proceselor metabolice celulare .Echilibrarea energetica sporeste forta vitala si stimuleaza propriile mijloace de aparare.

Modificarea dietei va aduce o remediere uimitoare in caz de dislipidemie dobandita

O dieta in care predomina fructele si legumele poate ajuta foarte mult in caz de colesterol crescut .Uleiul de masline e ideal in dieta unei persoane care sufera de hipercolesterolemie . Iti place ciocolata ? Nici o problema ,dar alege-o pe cea neagra ,fara zahar sau grasimi . Elimina maioneza si dressingurile din comert !Evita sarea in exces! Atentie la nuci, alune, caju, mac, stafide, smochine, curmale, prune uscate, fasole, mazare uscata si linte! Consuma alimente cu fibre ,deoarece ele reduc valorile trigliceridelor ! Inlocuieste produsele in care abunda zaharul ori faina alba cu produse integrale ,bogate in fibre. Poti substitui batoanele de cereale cu sirop de porumb cu un amestec de fulgi de ovaz integral si stafide. Sau poti inlocui ,la pranz pastele fainoase ,paine ori cartofii cu preparatele din orez brun si quinoa. In zilele calduroase,poti consuma o salata de legume racoritoare cu adaos de cereale si seminte germinate (floarea–soarelui sau grau incoltit). Evita grasimile de tip ,,trans” din prajeli ,fast food,uleiuri refolosite la prajire sau margarine.Alege grasimile mono si polinesaturate (din nuci,avocado sau uleiurile de canepa sau de masline) si acizii grasi omega-3 din seminte de in,nuci,cereale,spanac,varza de Bruxelles).Pestele este excelent daca nu il prajesti!