Din categoria: Generale  

Remediile Florale Bach sunt remedii naturiste obținute din flori, care influențeaza în mod pozitiv stările de discomfort emoțional, tratându-ne eficient și fără efecte secundare. Terapia Florală Bach este o terapie neagresivă, care nu interacționează cu alte medicamente sau tratamente concomitente. Fiecare dintre cele 38 de remedii sau esențe sunt purtătoare de informație benefică – principiul activ de vindecare – destinată tratării unor stări emoționale distincte; informația conținută de fiecare flacon de tratament vine să contrabalanseze stările emoționale dizarmonice. Inițiatorul, dr. Edward Bach, se năștea la 24 septembrie 1886. În timpul studiilor medicale, pe care le-a început la vârsta de 19 ani, a constatat că aceeaşi boală se vindecă folosind tratamente diferite la pacienți diferiți și că un tratament nu poate fi generalizat pe toți pacienții, chiar dacă boala în sine este aceeași. A observat diferențe de răspuns al tratamentului în funcție de personalitatea și temperamentul indivizilor. Câțiva ani mai târziu, bolnav de cancer și operat de urgență, a putut să se studieze pe sine și să înțeleagă mai bine legătura strânsă dintre minte, emoţii, imunitate şi vindecare. Medicii îi dăduseră doar 3 luni speranță de viață. A mai trăit aproape 20 ani. La vârsta de 43 de ani a lăsat în urmă cabinetul și laboratorul și a plecat către Țara Galilor, pentru a găsi cele mai potrivite plante care să ajute în procesul de vindecare.

Sănătatea este zestrea şi dreptul nostru. Ea este uniunea completă şi deplină dintre suflet, minte si corp; acesta nu este un ideal îndepărtat şi dificil de obţinut, dimpotrivă, este un ideal natural şi accesibil, pe care mulţi dintre noi îl neglijează.”

Ideea sa nu putea fi acceptată, atunci, de către colegii săi, astfel că Dr. Bach a început să predea tehnica și remediile sale unor persoane fără studii medicale, dar care aveau puterea de a înțelege conceptul său. A început apoi să trimită gratuit la farmacii, remedii florale preparate de el însuşi, însoțite de indicaţiile specifice fiecăruia, pentru a fi distribuite la un preţ modic, astfel încât să fie accesibile tuturor celor care doreau să le folosească. Până în 1936, când s-a stins din viață, Dr. Bach a descoperit 38 de remedii care, așa cum însuși spunea, “nu tratează atacând direct afecţiunile de care suferim, ci inundând corpul cu vibraţiile Naturii noastre Divine, în prezenţa căreia boala se topeşte precum zăpada la soare”. Remediile acționează în sensul de a ne creşte vibraţiile şi de a ne deschide canalele pentru a recepţiona Sinele Divin; de a umple natura noastră interioară cu acele virtuţi de care avem nevoie și de a elimina din noi defectele care ne dăunează. Remediile sunt capabile să ne înalţe şi să ne aducă mai aproape de spiritul nostru, asemenea muzicii de calitate sau a oricărui lucru măreţ care ne inspiră şi, totodată, să ne aducă pacea interioară şi să ne vindece suferinţele.