Tratarea ameţelilor prin Medicina Integrată Sciencemed

Sindromul vertiginos este o afecţiune caracterizată prin apariţia ameţelilor, dezechilibrului şi a senzaţiei că totul în jur se învârte. Aceste episoade de vertij au o intensitate mai mică sau mai mare, în funcţie de afecţiunea de bază care le produce. În mod frecvent apariţia sindromului vertiginos are strânsă legătură cu afecţiunile neurologice sau ORL.

Cum se manifestă sindromul vertiginos?

De cele mai multe ori, vertijul specific sindromului vertiginos apare din senin şi durează câteva minute. El se asociază cu slăbiciune generalizată, care poate să se repete chiar de mai multe ori pe zi, având consecinţe importante asupra activităţii zilnice.

Cauzele vertijului sunt numeroase

De cele mai multe ori vertijul apare datorită unei probleme a urechii interne, alte ori ca urmare a tulburărilor de circulaţie cerebrală, a problemelor artrozice ale coloanei vertebrale cervicale sau a hipotensiunii arteriale. Labirintita, o infecţie localizată la nivelul urechii interne provocată de răceală, gripă sau otită, poate duce la apariţia stărilor de ameţeală şi dezechilibru. De asemenea, tulburările circulaţiei intracraniene, depresia sau anxietatea pot fi şi ele cauze ale acestui sindrom invalidant. Rareori sindromul vertiginos poate fi determinat de unele boli grave precum scleroza multiplă, accidentul vascular cerebral, traumatismele craniene sau tumorile localizate la nivelul cutiei craniene.

Diagnosticul şi tratamentul cu ajutorul Medicinei Integrate Sciencemed

În clinicile Sciencemed, cu ajutorul EIS (electrosomatografia interstiţială) se pot evidenţia posibilele implicaţii digestive (ex. probleme biliare) sau tulburările funcţionale ale coloanei vertebrale cervicale care pot sta la baza tulburărilor de echilibru şi a vertijului. Scăderile sau creşterile conductivităţii electrice de la nivelul tractului digestiv sau coloanei sugerează inflamaţii acute sau cronice, asociate cu modificări ale presiunii oxigenului la nivelul ţesutului cerebral, cu dereglări a acidităţii cerebrale sau a nivelului neuromediatorilor cerebrali. Astfel, ele pot indica cauza sindromului vertiginos. Biorezonanţa Paul Schmidt pune în evidenţă perturbările energetice de la nivelul tuturor organelor ce pot fi implicate în producerea ameţelilor, dezechilibrului şi vertijului. Această tehnică poate evidenţia blocaje energetice mari la nivelul urechii, coloanei vertebrale, circulaţiei arteriale sau organelor tractului digestiv. Datele obţinute, coroborate cu informaţiile oferite de EIS şi de consultul clinic obiectiv al pacientului, oferă un tablou exact al cauzei sindromului vertiginos. Odată aflate cauzele suferinţei, cu ajutorul Medicinii Integrate Sciencemed se poate realiza un tratament eficient şi individualizat, utilizând tratamentul homeopatic, fitoterapic, gemoterapic şi remediul floral Bach (un sistem terapeutic format din 38 de esenţe florale care ajută la regenerarea sănătăţii fizice prin stimularea motivaţiei şi a stării sufleteşti). La toate acestea se vor adăuga şedinţe de echilibrare energetică cu aparatul de biorezonanţă Rayocomp PS 1000 Polar, acţionându-se sinergic asupra unor cauze diferite şi individualizate ale bolii, de la caz la caz.

Caz clinic:

Pacientul M.C., în vârsta de 47 ani, cadru militar, se prezintă în Clinica de Medicină Integrată Sciencemed acuzând ameţeli şi stări de dezechilibru instalate de aproximativ un an. Aceste simptome apar atunci când pacientul îşi schimbă poziţia corpului, când merge pe stradă sau chiar şi atunci când stă liniştit acasă şi se relaxează. Examenele ORL şi neurologice, împreună cu radiografia de coloană vertebrală cervicală nu evidenţiază semne de boală. EIS evidenţiază scăderi importante de conductibilitate electrică la nivelul coloanei cervicale, scăderi ale conductibilităţii ţesutului cerebral cu pH acid şi creşteri de conductibilitate electrică la nivelul amigdalelor cerebrale. Toate aceste semne sugerează o stare anxioasă de fond. În plus, se constată că nivelul neuromediatorilor cerebrali este scăzut, aspect ce indică o stare depresivă mascată şi scăderi ale presiunii vasculare intracerebrale. Biorezonanţa Paul Schmidt arată blocaje energetice majore la nivelul structurilor cerebrale, a vaselor sanguine şi a coloanei cervicale. În umr ainvestigaţiilor, pacientului i se instituie un tratament cu remedii homeopatice, remediu floral Bach, gemoderivate şi preparate fitoterapice. Până în prezent bolnavul a urmat câte 3 şedinţe pe săptămână de tratament de echilibrare energetică cu aparatul de biorezonanţă timp de 10 luni, făcând controale periodice la 2-3 luni. Evoluţia a fost constant favorabilă, iar în prezent ameţelile şi vertijul au dispărut complet.