Balonarile,greturile si varsaturile sunt simptome extrem de neplacute ,intalnite deseori la persoanele cu boli digestive sau la cele cu o alimentatie gresita .
In perioada sarbatorilor, aceste simptome sunt frecvente .Tuturor ne place sa avem masa plina de prieteni si bucate care mai de care mai apetisante .Insa abuzul aduce cu sine neplaceri !
Afectiuni ce produc balonare, greturi si varsaturi
Balonarile reprezinta dilatarea abdomenului ca urmare a acumularii de gaze in intestine si stomac .Aceste gaze ne creeaza deseori o senzatie de disconfort ,o stare de indispozitie generala ,flatulenta si de multe ori chiar o respiratie greoaie .
Cele mai frecvente cauze ale balonarii sunt alimentatia excesiva (mai ales de mancaruri care pot favoriza aparitia gazelor in abdomen : fasolea,conopida,varza,ceapa sau usturoiul ) ,constipatia ,sindromul de colon iritabil si aerofagia (atunci cand mancam repede,cand vorbim in timpul mesei,cand bem lichidele cu paiul sau cand mestecam guma putem inghiti aer ,lucru care conduce de cele mai multe ori la balonare ).
Senzatia neplacuta de greata este de cele mai multe ori trecatoare ,insa ea poate fi insotita si de alte simptome (precum varsaturile) care amplifica starea de rau .
Durerile la nivelul abdomenului superior ,care iradiaza in omoplat ,sunt semn al problemelor colecistului.Atunci cand ,concomitent cu greata ,se manifesta si setea excesiva ,urinarile frecvente ,somnolenta si confuzia ,avem de-a face cu un indiciu al diabetului.
Cauzele digestive sunt cele mai frecvente care conduc la aparitia gretii.Bolnavii cu gastrita pot prezenta frecvent acest simptom atunci cand mananca alimente prea reci sau prea calde ,cand inghit in graba fara a mesteca suficient ,cand consuma prea multa hrana sau cand beau alcool. De asemenea ,inflamatia mucoasei gastrice provocata de diferite infectii si afectiunile vezicii biliare si ale pancreasului pot provoca si ele stari de greata .
In diskinezia biliara ,neplacerile apar cam la o jumatate de ora dupa consumul respectivelor mancaruri .Se vor manifesta dureri discontinue,surde sau ascutite ,localizate imediat sub torace ,pe partea dreapta ,insotite uneori ,de stari de greata si mai rar de varsaturi sau slabiciune .
Tensiunea arteriala scazuta ,datorita slabei irigari cu sange a creierului ,poate duce si ea la aparitia starilor de greata de durata . Deci ,atentie la dozajul medicatiei antihipertensive .
Caz clinic
Pacient in varsta de 59 ani se prezinta pentru senzatie de balonare postprandiala insotita uneori de greturi si varsaturi. Este cunoscut cu diskinezie biliara, ulcer gastroduodenal si hipertensiune arteriala. Ultima ecografie abdominala a evidentiat si o steatoza hepatica.
In clinica noastra pacientului i s-a efectuat o consultatie completa de medicina integrata cu aparatul de biorezonanta care a evidentiat dezechilibre energetice maxime si semnificative la nivelul sistemului nervos autonom, aparatului digestiv, cardiovascular si sistemului endocrin; scanarea functiei celulare prin electrosomatografie interstitiala a indicat dezechilibre metabolice usoare si semnificative la nivelul acelorasi aparate si sisteme.
Tratamenul personalizat si rezultatele obtinute
In cadrul anamnezei homeopate am tinut cont de temperamentul pacientului, de stilul de viata, de stresul cotidian pentru stabilirea unui remediu personalizat care sa actioneze pe toate dezechilibrele identificate si in acelasi timp pe starea mental – emotionala a pacientului. In cadrul consultatiei am elaborat o schema de tratament personalizat ce consta in remediu homeopat, terapie florala bach cu scopul de a reda echlibrul emotional, tablete impregnate informational cu rol in reglarea dezechilibrelor energetice, remedii gemoterapice si fitoterapice.
Dupa 3 luni de tratament in care pacientul a efectuat un numar de 12 sedinte de echilibrare energetica in cadrul clinicii noastre starea generala s-a imbunatatit considerabil, s-a remis senzatia de balonare postprandiala, nu a mai prezentat greturi si varsaturi dupa mese, iar valorile tensiunii arteriale s-au reglat cu doze mai mici si cu un numar mai mic de medicamente alopate. Ecografia abdominala repetata postterapeutic a evidentiat reducerea gradului de steatoza hepatica.
Medicina integrata Sciencemed este o metoda holistica de diagnosticare si tratament care tine cont atat de problemele fizice ,cat si de latura mental-emotionala a omului. Incearc-o si tu!