Alergiile, în general, sunt probleme grave, care afectează destul de mult viața pacienților, întrucât manifestările lor sunt dintre cele mai neplăcute, iar pacienții au nevoie permanentă de îngrijiri speciale, atenție sporită la locurile în care merg, situațiile în care se află etc. Rinita alergică este, cu atât mai mult, o problemă, ea reprezentând o reacție exagerată a sistemului imunitar la particulele inspirate din aer. Practic, sistemul imunitar reacționează la substanțe normale ca și cum ar fi nocive. Se produc inflamații grave, care, netratate, se pot croniciza. Printre simptome: strănutul, rinoreea (secreții nazale apoase), senzația de prurit pe interiorul gâtului, accese de tuse, lăcrimare abundentă, prurit ocular, nazal și al urechilor. Rinita sezonieră este cea mai des întâlnită, ea apare primăvara și ține câteva luni, dispărând de la sine la începutul sezonului rece. Polenul este una dintre substanțele care o declanșează cel mai adesea. Poate fi asociată cu o conjunctivită. Rinita profesională, mai rară, este declanșată de anumite substanțe alergene prezente la locul de muncă. Se poate agrava destul de mult atunci când apare, iar pacientul este, de multe ori, forțat să își schimbe locul de muncă sau meseria (în cazul în care substanța este strict legată de meserie). Rinita perenă este cea mai gravă dintre toate, persistând tot timpului anului. Reacția este dată de alergeni obișnuiți în mediu, cum ar fi praful, mucegaiul, acarienii sau părul de animale. Poate fi asociată cu astmul.

Factori de risc și de agravare a bolii:

- ereditatea (șansele cresc dacă în familie există cazuri de afecțiuni alergice de orice fel), - expunerea repetată la substanțe alergene sau la fumul de țigară (mai ales în primii ani de viață ai copilului), - abuzul de spray-uri nazale, - parfumurile, - poluarea.

Prevenție

Putem preveni într-o mică măsură prin eliminarea completă a factorilor de risc sau prin tratamente. Medicația alopată are nenumărate efecte adverse și apelând la ea putem reduce simptomele, dar nu putem trata niciodată boala. Din păcate, însă, putem declanșa, în timp, alte probleme în organism. Prevenția pe care o putem face acasă ține de eliminarea, pe cât posibil, a factorilor care ar putea declanșa o criză, dar e ușor imposibil uneori. Dacă praful îl putem șterge zilnic acasă, dacă lenjeria o putem spăla la 60˚C, dacă putem să nu intrăm în locuri în care se fumează, nu putem, cu toate astea, să eliminăm polenul din natură și nici poluarea sau să nu intrăm în nici un spațiu în care pot exista substanțe alergene, asta ar conduce la izolare totală. La ScienceMed, însă, putem realiza în mod neinvaziv și cu rezultate spectaculoase testări alergice și desensibilizări energetice. Utilizăm pentru testare fiole cu alergeni pe care pacientul doar le atinge cu un electrod special de tip creion, fără a veni în contact direct cu alergenii, iar aparatul evidențiază care substanțe fac rău, perturbând biocâmpurile corpului. În prezent, medicina integrată ScienceMed este singura metodă prin care se poate stabili exact ce substanțe sunt factori alergeni pentru pacient. Diagnosticarea se efectuează extrem de ușor și pune în evidență cele mai subtile predispoziții. Odată evidențiate substanțele nocive se poate realiza, cu ajutorul aparatelor medicale de biorezonanță, în combinație cu tratamente homeopate, fitoterapice și gemoterapice, tratarea oricărui tip de alergie. Ședințele de tratament urmează un program adaptat fiecărui pacient. Rezultatele sunt spectaculoase deși tratamentul poate dura, uneori, o perioadă mai lungă. În funcție de gravitatea și de longevitatea bolii, primele rezultate se pot vedea într-o lună până la maxim șase. Diferența între terapia făcută la ScienceMed și alte forme de terapie este că odată ce boala se oprește, ea nu mai revine.