Renuntarea la fumat, un vis deja devenit realitate
La clinica noastra s-a prezentat un barbat, D.P., in varsta de 67 de ani, pensionar. A fumat mult in cea mai mare parte a vietii sale de adult. In ultimii ani, ajungea sa fumeze regulat un pachet pe zi, dar in prima sa tinerete, depasea adeseori doua pachete pe zi.
A inceput tratamentul la noi de aproximativ 9 luni, iar acum este de parere ca „ s-a nascut a doua oara”, devenind o persoana cu totul noua : un nefumator.
La inceput a fost neincrezator ca mai sunt sanse pentru ca un barbat de varsta lui si dependent sa poata renunta definitiv la fumat.
A ajuns curand sa realizeze ca modificarile in starea sa de sanatate au fost notabile si unele relativ rapide.
In ultimii 10 ani simtea constant palpitatii si cresterea ritmului batailor inimii atunci cand facea un efort, chiar si de intensitate mica, la urcatul a cateva scari sau chiar la mersul pe teren plat.
In fiecare an facea cel putin trei episoade de raceli dificile, cu tuse persistenta, cand iritativa, cand cu expectoratie, care durau minim trei saptamani, ii scadeau fortele si energia zilnica. Apetitul ajunsese sa fie mult modificat, uneori sa satura prea repede, alteori nu ii era foame, simtea constant balonare si adeseori avea senzatie de greata.
Simtul mirosului fie disparea complet, fie simtea diverse mirosuri neplacute. Scaunul, la inceput regulat, si-a modificat frecventa, pacientul nostru ajungand in ultimul timp dependent de laxative, nu rareori avea episoade de crampe abdominale. Intre mese suferea frecvent de arsuri in zona stomacului, iar masa de seara era constant urmata de reflux acid al alimentelor.
Un eveniment neplacut erau durerile in muschii gambelor care apareau la mers, chiar pe teren plat, si care il sileau sa se opreasca.
Tensiunea arteriala se mentinea de peste 5 ani la valori de peste 155/95 mm Hg. Electrocardiograme repetate au confirmat cresterea solicitarii cardiocirculatorii. Examenul Doppler vascular a aratat modificari sugestive pentru tulburari de circulatie periferica arteriala. Probele ventilatorii efectuate recent au aratat debutul unei disfunctii ventilatorii mixte, de tip restrictiv-obstructiv. Explorarile endoscopice au reliefat iritatia mucoasei esofagiene si gastrice si modificari caracteristice de reflux.
In sange apar constant valori crescute ale LDL-colesterolului si lipidelor totale si o usoara crestere a indicilor eritrocitari(hemoconcentratie).
L
a prezentarea in Clinica Sciencemed, pacientului nostru i s-a efectuat consultul integrat, care a cuprins un examen clinic general, o consultatie homeopata individualizata, o electrosomatograma interstitiala si un test de biorezonanta metoda Paul Schmidt.
Explorarea aparatului digestiv cu ajutorul medicinei integrate a aratat tulburari de conductivitate la nivelul ficatului, rinichilor, intestinului subtire si pancreasului, sugestive pentru modificari de functie prin deficit de oxigenare si blocaje energetice, unele cu valori majore pe principalele chakre si meridiane, cu scaderea energiei vitale.
La nivelul lobilor frontali si temporali, dar si la nivelul hipotalamusului, sistemului limbic si amigdalelor cerebrale, modificarile de conductivitate sugerau modificari functionale cu valori caracteristice depresiei, insomniei si tulburarilor emotionale. Parametrii masurati au aratat niveluri ridicate ale radicalilor liberi cu modificari de echilibru acidobazic interstitial,modificari ale hormonilor de stress si alterarea functiei sistemului neuro-vegetativ. S-au inregistrat valori modificate ale metabolismului bazal si scaderea marcata a nivelului de ATP(reprezentand rezervele energetice celulare). Blocaje energetice medii si majore au fost depistate prin testarea de biorezonanta la nivelul stomacului, cavitatii bucale, vezicii urinare, plamanilor si intestinului gros. De remarcat si blocaj energetic caracteristic pentru Helicobacter pylori. Investigarea electrosomatografica a sistemului cardiocirculator a evaluat ca predictie de risc major modificarea aterosclerotica si functionala coronariana, pe vasele mari si pe cavitatile cardiace, iar modelarea aparatului respirator prin tehnicile de medicina integrata au surprins modificari majore in conductivitatea traheobronsica, de tip inflamatie cronica.
Prima modificare pe care a observat-o dupa ce a reusit sa renunte la fumat, a fost o infatisare si un aspect mai tanar,un corp pe care a inceput sa il simta mai sanatos si mai plin de energie. Chiar din prima luna de terapie integrata Sciencemed cu sedinte regulate de armonizare si cu tablete impregnate informational si energetic, respiratia a fost mai usoara, desi, in prima saptamana de la renuntare au crescut temporar accesele de tuse, plamanii incercand sa se curete singuri. Valorile tensiunii arteriale au inceput sa scada treptat, ajungand in sase luni sa se stabilizeze la valori de 140/75 mm Hg . La la fel si frecventa batailor cardiace, a scazut treptat pana la valoarea de 80/minut, fara ca pacientul sa mai simta palpitatii sau amplificarea ritmului cardiac la efort. Initial, au aparut si mici episoade de nervozitate si iritabilitate, a caror intensitate a fost mai mica decat cea aparuta la incercarile anterioare de a renunta la fumat. In timp, aceste episoade nu s-au amplificat, ci au devenit din ce in ce mai suportabile si mai usoare.
In tot acest interval de terapie integrata Sciencemed, pacientul nu a mai facut nici un episod grav de raceala sau de infectii respiratorii severe. Remediile homeopate, alaturi de terapia prin armonizare si tabletele impregnate cu frecventele proprii, au redus durata acestor episoade de la 3-4 saptamani la doar 4-5 zile iar intensitatea episoadelor a fost minora. Organismul a fost pregatit energetic si vibrational sa raspunda agresiunilor factorilor de mediu.
Pe parcursul curelor de terapie integrata Sciencemed, pacientul nostru a avut cateva esecuri in incercarile de a renunta la fumat, perioade de depresie sau episoade de stress, deloc simple, dar acum considera ca ele l-au pregatit pentru a-si atinge scopul. De asemenea a constatat si adaugarea a 7 kilograme in plus in momentul renuntarii totale la fumat, dar cu ajutorul programelor integrate ale Clinicii Sciencemed a trecut peste acesta perioada relativ usor. Odata cu terapia Sciencemed a inceput practicarea unui program regulat de mers pe jos, exercitii fizice usoare si a reluat gradinaritul, la inceput in etape mai mici, apoi progresiv mai mari. In plus, cei doi copii ai sai, fumatori, au fost cu adevarat stimulati de succesul tatalui lor si au facut si ei deja primii pasi pe calea abstinentei la fumat.
Concluzia cea mai importanta este ca nu conteaza ce varsta ai sau cat de mult ai fumat, pentru ca nu este niciodata prea tarziu sau prea dificil sa renunti. Organismul tau va fi primul care se va bucura, te va sustine si te va rasplati cu fidelitate. Starea generala se va imbunatati simtitor, ceea ce te va determina sa continui cu curaj si hotarare. Da, se poate!