Din categoria: Generale  

Scenariu

Te trezești într-o dimineață cu o ușoară iritație. Parcă ești obosit. Gâtul pare puțin inflamat. Nasul oarecum înfundat. E o zi aglomerată, nu ai timp de prostii. Îți spui că te-ai dezvelit, probabil, peste noapte și ți-a fost puțin frig. Îți faci o cafea fierbinte, un duș cald și pleci în grabă de acasă. Lucrurile par să fi mai bune, doar că n-ai dormit suficient și nici prea bine, așa că ești puțin obosit. Către prânz gluma se îngroașă, așa că îți pui haina pe tine, pentru că e frig în birou. 2 ore mai târziu începe să-ți curgă nasul. Nu ai timp să mergi la farmacie, nu ai un ceai la îndemână. Până la încheierea programului de muncă deja ai febră. Când ai ajuns la farmacie (pentru că nu ai avut timp să mergi la doctor) era deja foarte târziu. Ai cumpărat 2-3-4 flacoane de pilule, eventual un sirop și poate un ceai. Ai ajuns din nou acasă, singurul lucru pe care îl mai poți face este să te duci în pat, în speranța că mâine va fi mai bine după pumnul de pastile și după o noapte de somn. Din păcate, răceala nu se lasă până nu își arată toate efectele, nu-i așa? Primele 3 zile sunt crunte, cu greu te poți ridica din pat, abia faci față la serviciu, febra scade cu greu, îți simți corpul biciut. Dacă ai putea da timpul înapoi, ce ai face? Știi ce ai face, căci de fiecare dată când ai răcit ai făcut același scenariu, dar de fiecare dată n-ai avut timp pentru așa ceva. Sigur, asta e un posibil scenariu pentru o răceală. Din păcate, asta e cea mai mică problemă pe care o poți avea. Mai rău e când te trezești obosit zi de zi și nu ai timp “de prostii”. Sau când te doare capul, ori ficatul, ori stomacul. Azi, mâine, săptămâna viitoare… Când nu mai ai timp de odihnă, de relaxare, când răceala nu mai e ceva banal și ajungi să iei antibiotice.

De fapt, ce se întâmplă? De ce ai răcit? De ce te-ai îmbolnăvit?

Doar 5% din cauza bolii este reprezentată de predispoziția genetică, restul de 95 % este, de fapt, dezechilibru energetic. Totul în univers se bazează pe energie și informație, iar dacă vrem ca celulele din corpul nostru să funcționeze corect și să avem un organism sănătos, trebuie să avem, în primul rând, echilibru energetic, astfel încât celulele noastre să primească informația corectă. Dezordinea lumii exterioare, manifestată și propagată în lumea noastră interioară, stresul, oboseala, alimentația proastă, contaminarea microbiologică, variațiile mari de temperatură, efectele secundare ale medicamentelor chimice, epuizarea fizică, radiațiile, poluarea, energiile mentale negative, toate aceste elemente însumate se transformă în săgeți otrăvite cu care ne atacăm organismul. Sistemul imunitar, care ar trebui să fie un scut de protecție, slăbește din ce în ce mai tare. Apar primele semne de îmbolnăvire, pe care le ignorăm, pentru că suntem prea ocupați sau nu credem că NOI ne putem îmbolnăvi. Din păcate, însă, cu cât trece mai mult timp, cu atât mai greu e să vindecăm. Iar în timp rezistența organismului scade și mai mult, apărând foarte multe complicații.

Putem preveni o atare situație? DA! Putem!

Cercetările de ultimă oră au evidențiat că prima dată apare dezechilibrul energetic, care duce apoi la dezechilibru celular, pentru ca abia la final problemele să se reflecte la nivel organic și, practic, să se declanșeze boala. Medicina cuantică, parte a Medicinei integrate, detectează dezechilibrul la nivel energetic, iar electrosomatografia interstițială pe cel la nivel celular, astfel încât putem interveni eficient pentru restabilirea echilibrului și recăpătarea stării de sănătate chiar înainte de declanșarea bolii în plan fizic. Remediile homeopate, gemoterapia, fitoterapia și terapia florală Bach, testate cu cu aparate de cea mai mare finețe și administrate într-un tratament complet și personalizat pentru fiecare pacient în parte, pot reface dezechilibrele de la nivelul energetic sau celular înainte ca ele să se propage la nivel fizic. Primul lucru pe care tratamentele de medicină integrată îl fac este să crească capacitatea organismului de protecție și vindecare și să refacă forța vitală a organismului. Restabilind sănătatea mentală și emoțională a pacientului, se poate restabili și sănătatea fizică. Medicina integrată ScienceMed depistează toate dezechilibrele energetice, iar prin administrarea unui tratament personalizat acționează în sensul creșterii forței vitale a organismului și a capacității sale de regenerare. Practic, putem preveni îmbolnăvirea prin acțiune la nivel energetic, mental, emoțional și fizic.

Afecțiuni pe care le putem preveni:

– boli ale sistemului nervos și boli psihice, depresia, anxietatea, accidentul vascular cerebral, atacul de panică etc. – boli cardiovasculare: cardiopatia ischemică, angina pectorală, insuficiența cardiacă, hipertensiunea, ateroscleroza etc. – boli digestive: gastrita, ulcerul, constipația, bolile inflamatorii intestinale, hepatitele virale cronice, diskinezia biliară, boala de reflux gastro-esofagian etc. – boli respiratorii: astm, viroze, rinita alergică, bronșite etc. – boli dermatologice: pitiriazis versicolor, psoriazisul, acneea, dermatita etc. – afecțiuni ginecologice: infertilitatea, fibromul uterin, chist ovarian etc. – boli metabolice: dislipidemiile , diabetul zaharat, guta etc. – afecțiuni musculoscheletale: spondiloza cervicală, discopatia lombară, osteoporoza, poliartrita reumatoidă, boala artrozică, lupusul eritematos sistemic etc. – afecțiuni ale sistemului endocrin: hipertiroidismul, hipotiroidismul, tulburările de menopauză, sindromul premenstrual etc. – afecțiuni ale sistemului reno-renal: infecția tractului urinar (cistite, pielonefrite), calculii renali etc.