Stresul cotidian, factorii poluanti fizici si chimici din atmosfera, programul tot mai incarcat de la serviciu prin ore suplimentare sau necesitatea de a lucra la mai multe joburi, poluarea alimentara prin consumul de alimente tot mai bogate in E-uri si orele neregulate la care servim mesele, programul tot mai redus de odihna, propriile noastre ganduri si emotii negative ne fac sa ne simtim din ce in ce mai “lipsiti de energie”. Spunem ca suntem obositi, unii dintre noi consideram normal acest lucru si nu luam masuri, altii, dimpotriva apelam la suplimente alimentare pe baza de minerale si vitamine, mergem la o sala de fitness sau facem plimbari in aer liber, iar cei mai putini mergem la medic sa ne facem analizele pentru a primi un sfat profesionist.

Care este cea mai corecta abordare si ce inseamna, de fapt, oboseala?

Oboseala poate aparea ca simptom izolat si, in acest caz, daca mergem le medicul de familie, analizele clinice si paraclinice vor fi normale sau ea poate aparea in contextul unor afectiuni endocrine, digestive, cardiovasculare, pulmonare, ginecologice, dezechilibre metabolice, afectiuni ale sistemului nervos si, in acest caz, analizele clinice si paraclinice sugereaza boala cauzala. Un studiu desfasurat la Clinicile ScienceMed din Bucuresti si Buzau a demonstrat ca, dintre persoanele care acuzau o stare avansata de oboseala, 100% aveau dezechilibre energetice, 86% aveau deja dezechilibre la nivel celular si, dintre acestea, 78% au dezvoltat si boli cu simptome in urmatoarele 30 zile. Concluzia este ca oboseala trebuie sa fie perceputa ca un semnal serios de alarma ca in scurt timp ne vom imbolnavi daca nu vom lua masuri. Medicina integrata ScienceMed poate realiza acest lucru intr-o singura consultatie completa si poate oferi cel mai eficient tratament personalizat, adaptat pacientului, nu bolii.

In ce consta consultatia?

Consultatia completa consta in scanarea corpului la nivel fizic cu ajutorul Electrosomatografiei interstitiale, aceasta investigatie de ultima ora ne permite sa vizualizam functia celulara la nivelul tuturor organelor si sistemelor din corp in numai 3 minute. De asemenea, ne permite sa determinam stresul oxidativ la nivel celular, valori interstitiale ale ionilor, hormonilor (tiroidieni, paratiroidieni, hipofizari, adreno-cortico-suprarenalieni, sexuali, etc), valori ale mineralelor (calciu, magneziu,etc.), apa totala din corp, apa intracelulara si extracelulara, valori ale glucozei si lipidelor la nivelul spatiului intercelular. Acest lucru este foarte important, deoarece modificarile celulare si intercelulare preced cu mult timp modificarile din sange si aparitia simptomelor de boala, ele datorandu-se dezechilibrului energetic care va fi diagnosticat in cadrul consultatiei complete cu ajutorul Biorezonantei Paul Schmidt. Aceasta investigatie de mare finete permite diagnosticul starii de boala la nivelul ei cel mai profund si anume nivelul energetic, al carui dezechilibru constituie insasi cauza bolii

Cum se face diagnosticarea?

Diagnosticarea dezechilibrului energetic cu ajutorul Biorezonantei Paul Schmidt este foarte importanta, deoarece permite stabilirea unui tratament personalizat, in timpul consultatiei putandu-se testa cu ajutorul aparatului remediile homeopate, gemoterapice sau fitoterapice ce urmeaza a fi administrate sau chiar medicatia alopata sub care se afla pacientul la momentul consultatiei. Durata totala a unei sedinte de diagnosticare completa este de 2 ore, incluzand atat cele 2 aparate, cat si anamneza homeopata care ia in calcul nivelul fizic, mental si emotional al pacientului. Marele avantaj pe care medicina integrata ScienceMed il aduce in managementul oboselii consta in faptul ca, intr-o singura sedinta, pot fi identificate toate cauzele la nivel fizic si energetic folosind aparatura de ultima ora si metode neinvazive si se poate stabili un tratament personalizat adaptat fiecarui pacient in parte. Fie ca este un simptom izolat sau cauza unei boli, oboseala trebuie tratata din timp, deoarece aceasta “lipsa de energie”, cum obisnuim adeseori sa o numim, poate duce la dezechilibre profunde fizice si energetice ce pot degenera in viitor in boli mult mai severe.