Peste 20 ani, la nivel mondial, o persoană din zece va suferi de diabet zaharat, declară pentru Agerpres Prof. univ. dr. Dan Mircea Cheţa, Director de cercetare la Institutul de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice „N. Păulescu”. E o afirmație foarte gravă, dar care va fi adevărată dacă nu schimbăm nimic în modul de viață și nu începem să avem grijă de noi.

Ce este diabetul zaharat?

O boală foarte gravă, una dintre cele mai răspândite boli endocrine, inclusă de specialiști printre așa zisele boli cronice ale civilizației. Deși cauzele principale par a fi cele genetice, predispozițiile fiind moștenite de la părinți, cercetătorii au început să fie de acord cu faptul că stilul de viață și factorii de mediu sunt cei care declanșează, de fapt, boala. Alimentația, sedentarismul, stresul, fumatul, excesul de medicamente, dereglările psihologice, obezitatea sunt, în realitate, factorii esențiali pentru declanșarea diabetului. Simptomele sunt foarte cunoscute și sunt zeci de articole scrise pe această temă. Din păcate, însă, ele pot fi ușor ignorate în primele faze ale bolii, motiv pentru care sunt foarte mulți oameni care află prea târziu că sunt bolnavi.

Ce facem?

Diabetul poate fi prevenit. Fiecare om ar trebui să își controleze nivelul de glicemie în fiecare an și la primul semn că ceva ar putea fi în neregulă să ia măsuri. Diabetul este una dintre bolile care îți controlează complet viața, de la apariția lui până la finalul vieții. Este foarte ușor să se agraveze și să conducă la comă sau chiar deces. Diabetul provoacă boli cardiovasculare, insuficiență renală, afectarea sistemului circulator (poate duce la orbire sau arteriopatie), probleme grave ale oaselor și articulaților și multe alte asemenea efecte negative. Șansele de a declanșa această boală cresc proporțional cu creșterea în greutate, deci una dintre măsuri este păstrarea unei greutăți corporale normale. Exercițiile fizice sunt foarte importante, încercați să faceți mișcare cel puțin 30 minute pe zi. Mergeți pe jos, mergeți la sală, alergați, orice vi se pare potrivit pentru voi, dar încercați să renunțați la sedentarism. Despre stres e inutil să mai discutăm, el este factor cauzator principal pentru toate neregulile organismului, deci orice modalitate de relaxare și diminuare a stresului este bine venită nu doar ca preîntâmpinare a diabetului, ci ca element de restabilizare a organismului în general. Odihniți-vă bine, faceți pauze, petreceți timp de calitate în familie și cu prietenii, ieșiți în natură ori de câte ori aveți ocazia.

Medicina integrată și diabetul

Probabil că știți deja, o spunem de fiecare dată, dar vă reamintim: Medicina Integrată ScienceMed este, în acest moment, la nivel mondial, metoda cea mai modernă de diagnostic și tratament. Bazată pe studii științifice, metoda ScienceMed a reușit, pentru prima dată în istoria universală, integrarea medicinei alopate cu cele mai performante metode din medicina alternativă (naturistă). Medicina integrată poate măsura dezechilibrul energetic, dar și dezechilibrul celular, intervenind eficient pentru restabilirea echilibrului și recăpătarea stării de sănătate chiar înainte de declanșarea bolii în plan fizic. Indiferent de boală. Medicina integrată ScienceMed este singura metodă medicală prin care se poate realiza vindecarea, deoarece tratează cauza și nu efectul bolii. Biorezonanța Paul Schmidt, homeopatia și terapia florală Bach refac matricea energetică a corpului, deci tiparul morfogenetic care va putea apoi să reordoneze structurile fizice ale celulelor și țesuturilor corpului. Modificările pot fi măsurate prin metoda electrosomatografică, care se alătură celorlalte metode din cadrul Medicinei Integrate ScienceMed. Aceasta permite evidențierea organelor care se află la risc de îmbolnăvire și evidențierea modificărilor care apar în urma terapiilor de biorezonanță și homeopatie aplicate. Fitoterapia și gemoterapia stimulează procesele de refacere a proteinelor, care sunt baza structurilor fizice celulare, stimulează eliminările de deșeuri toxice celulare și tisulare, aduc factori de creștere, minerale, enzime, vitamine care sunt esențiale pentru procesele de reparare ale țesuturilor lezate. Cel mai important lucru, însă, nu așteptați până când boala se instalează sau, mai rău, se agravează până la nivelul la care nu se mai poate ține sub control. Cu cât trece timpul mai mult, cu atât șansele de recuperare sunt mai mici și timpul necesar pentru a vedea efectele tratamentului mai lung.