Medicina integrata Sciencemed reuseste marea unificare a metodelor medicale, preluand ce este mai bun de la cele mai performante: homeopatie , biorezonanta, electrosomatografie, fitoterapie, gemoterapie, fara a neglija medicina alopata. In acest fel medicina integrata Sciencemed poate diagnostica precis bolile la toate nivelurile: energetic, celular, organic. Fiecare pacient este unic, de aceea trebuie diagnosticat si tratat individual, ca o personalitate complexa. Medicina integrata Sciencemed aloca in medie 2 ore pentru diagnosticarea cat mai completa si exacta fiecarui pacient .

Medicina integrata Sciencemed permite :

- diagnosticarea inainte de declansarea bolii la nivelul fizic, oferind mijloacele de prevenire a bolilor; practic nu ne mai imbolnavim , - cea mai precisa diagnosticare-dupa ce boala s-a declansat, prin identificarea organelor afectate, a celulelor bolnave si a dezechilibrelor energetice. Se utilizeaza in cadrul acestei specialitati medicale moderne mai multe metode de diagnostic: diagnosticul homeopatic, cel electrosomatografic, diagnosticul energetic de biorezonanta dupa metoda Paul Schmidt, metoda clinica obiectiva a medicinei clasice combinata cu interpretarea investigatiilor paraclinice .

HOMEOPATIA

Consultatia homeopata are in vedere omul ca intreg, nu iI abordeaza cu ajutorul diverselor specializari. La baza homeopatiei exista conceptia conform careia orice boala poate fi inteleasa daca este cunoscut trecutul pacientului si propriile sale reactii la mediul in care traieste. Fiinta umana nu poate fi scindata in nivel fizic si o parte psihica si nu poate fi rupt de contextul cultural si istoric propriu. De aceea se spune ca homeopatia si, in general, medicina energetica, este o medicina integrata, globala, holistica. Mai bine spus, este o medicina a persoanei si nu a bolii. Homeopatia este o metoda terapeutica prin care bolnavului i se administreaza ,,doze’’ foarte mici dar potentate energetic dintr-o substanta care, administrata repetat la o persoana sanatoasa, ar produce efecte similare cu cele pe care le prezinta bolnavul. Remediile homeopate au denumire in limba latina. Acest lucru are un avantaj deosebit, permitand ca recomandarea homeopata sa fie aceeasi oriunde in lume. Homeopatii folosesc acelasi limbaj, au o comunicare simplificata - dar complexa prin tipul de abordare a pacientului. Terenul este foarte important in homeopatie si reprezinta predispozitia fiecarei persoane de a dezvolta anumite tulburari (alergii, intolerante, etc) si de a se imbolnavi in functie de particularitatile genetice, ereditare. Adica, exista ceva SPECIFIC pentru fiecare pacient, iar tulburarile pot aparea sau nu in functie de circumstantele si modul de viata personal. Homeopatia este unica prin modul in care intelege aceasta predispozitie genetica. Ea are capacitatea de a trata boli mostenite din generatie in generatie, chiar acele boli care fac parte din terenul copiilor, boli pe care ei inca nu le-au manifestat la nivel simptomatic, dar pentru care au o mare sensibilitate transmisa de la parintii lor care au avut acele suferinte. Modalitatile in care se amelioreaza sau se agraveaza simptomele sunt foarte importante, aceste lucruri constituind amanunte semnificative pentru alegerea remediului cel mai potrivit pacientului. Homeopatia actioneaza prin deblocarea fortei vitale, restabilind sanatatea mentala, emotionala si fizica si, in cele din urma, conexiunea cu spiritul, pentru ca sufletul sa se poata exprima in toata puterea sa.

ELECTROSOMATOGRAFIA INTERSTITIALA (EIS)

Este o metoda care face masuratori pentru fiecare organ al corpului, estimand fiziologia tisulara si parametrii microcirculatiei. Metoda consta din transmiterea prin corpul uman a unui curent pe calea unor electrozi aplicati pe frunte, pe palme si pe talpi. Acest curent de frecventa foarte mica circula doar prin lichidele extracelulare, nu poate traversa membranele celulelor din tesuturi si din sange, deci exprima masuratori ale lichidului interstitial.Metoda masoara parametri fizici, in ultima instanta, conductibilitatea electrica a tesuturilor la nivel de spatiu interstitial(intercelular). Pentru aprecierea acestei conductivitati interstitiale se foloseste o scala a culorilor si valori de referinta (standard). Exprimarea valorilor sugereaza informatii despre valoarea stressului, adica a modificarii homeostaziei la nivel fizic, emotional, mental, in diferitele stadii de raspuns al organismului: de alarma, de rezistenta sau de epuizare. EIS ne arata ca la nivelul diferitelor organe si sisteme exista agresiuni si modul in care organismul reuseste sa se adapteze la aceste agresiuni. Masuratorile efectuate informeaza asupra activitatii celulare, a echilibrului ionilor,hormonilor,substantelor biochimice(glucoza, colesterol,trigliceride etc.),echilibrului acido-bazic din tesuturi si organe, reprezentand un ajutor deosebit in cresterea calitatii actului medical. Prin faptul ca apreciaza riscul de imbolnavire pentru fiecare pacient la nivel de organ, datorita faptului ca realizeaza managementul acestui risc, ajuta la stabilirea necesitatii altor investigatii medicale pentru punerea unui diagnostic complet, la controlul terapiei si creste complianta pacientului, acesta intelegand mai usor obiectivul tratamentului. Cateva situatii in care se poate utiliza cu succes electrosomatografia sunt: evaluarea eficacitatii chimioterapiei, aprecierea starii organismului dupa producerea unui eveniment cardiovascular, evaluarea efectului fitoterapiei, micronutritiei, a chirurgiei si a tratamentelor alopate (antibiotice, hipotensoare, anticoagulante, diuretice). EIS este o metoda rapida, blanda(pacientul nu simte nicio neplacere),are rezultate reproductibile, poate fi repetata fara efecte secundare, chiar in aceeasi zi(nu iradiaza).

BIOREZONANTA PAUL SCHMIDT

Noi suntem energie care oscileaza. La nivel de microcosmos, totul este energie in continua oscilatie si transformare. Daca cunoastem acest lucru, atunci este usor de inteles procesul de “a repara” la nivel macroscopic prin administrarea de oscilatii care apartin nivelului atomic si subatomic. Modul de a diagnostica si de a trata cu oscilatii sta la baza metodei de biorezonanta, adica a fi pe aceeasi lungime de unda. Biorezonanta endogena, din interiorul corpului, este reprezentata de valorile de rezonanta proprie ale organismului. Biorezonanta exogena implica administrarea de radiatii electromagnetice prin care se regleaza functiile perturbate. Biorezonanta Paul Schmidt gaseste acele organe ale caror frecvente de oscilatie sunt perturbate si administreaza acele frecvente din exterior pentru vindecare.Oscilatiile aplicate din exterior trebuie sa fie identice cu frecventele proprii ale organelor, tesuturilor, chakrelor si meridianelor energetice, pentru a le reactiva pe cele “oprite din functionare” sau blocate. Ideea centrala este aceea de oscilatii(frecvente) “identice”, pentru ca orice frecventa “falsa”,adica de o valoare diferita, nu va gasi cu cine sa rezoneze in organism, deci nu va avea nici un efect (nici de reglare, dar nici efect advers). Prin urmare, cu ajutorul biorezonantei Paul Schmidt este stimulata capacitatea de reglare proprie a organelor,dar numai a acelora care au un biocamp dereglat pe frecventele lor de oscilatie. Pentru a fi active in scop terapeutic, oscilatiile aplicate trebuie sa respecte si alte criterii pe langa valorile frecventelor, cum ar fi: o durata optima de actiune, intensitatea / amplitudinea oscilatiilor, forma corecta a undelor aplicate, criteriul final fiind rotatia caracteristica a oscilatiilor care poate stabiliza campurile de rotatie stanga / dreapta din organism.

Ce testeaza metoda de biorezonanta Paul Schmidt?

Ea masoara direct starea energetica a corpului, polaritatea si chakrele, poate testa diferite frecvente rezonante, influente ale radiatiilor electromagnetice, ale zonelor cu perturbari geopatogene sau ale alimentelor pe care le consumam, testeaza functiile de baza ale organismului, sensibilitatea la virusi, paraziti si bacterii, la metale grele, echilibrul mineralelor si oligoelementelor, depisteaza meridianele blocate si starea energetica a punctelor de acupunctura, testeaza sensibilitatea si toleranta la 1000 de alergeni, produselor apifitoterapice, medicamentelor (daca se potrivesc organismului sau daca au efecte adverse). In cadrul acestei metode,persoana care realizeaza diagnosticul nu influenteaza rezultatele determinarilor deoarece nu patrunde in circuitul pacient –aparat de biorezonanta, nu modifica energia proprie a organismului, ci doar o regleaza si este o metoda perfect reproductibila. Face o evaluare calitativa, definita, precisa, a situatiei energetice din frecventele posibile selectate.