Astmul bronsic este o boala inflamatorie cronica a cailor aeriene. Simptomele cele mai frecvente sunt: tusea, respiratia dificila sau cea suieratoare, dureri in piept. Aceste manifestari apar mai ales in prezenta unor factori “declansatori”: factori alergici (polen, praf), substante medicamentoase (aspirina), fumul de tigara, infectiile.
Exemple de cazuri tratate in clinicile ScienceMed:
Copil M.D. in varsta de 7 ani.
Cunoscut cu Dermatita atopica.
Antecedente familiale de astm bronsic.
De la varsta de 5 ani manifesta episoade frecvente de tuse iritativa in circumstante variate, niciodata aceleasi.
Infectii respiratorii repetate in cursul carora se asociaza tuse intensa si suieratura la respiratie.
Primeste tratament alopat inhalator si per os. In urma testarilor efectuate in Clinica Sciencemed se pun in evidenta tulburari metabolice importante sugestive pentru inflamatie cronica intestinala si moderate de inflamatie cronica bronsica la testarea EIS. Biorezonanta a evidentiat blocaje energetice majore in special la nivelul centrilor energetici, meridianelor si la nivelul cailor respiratorii. Testarea evidentiaza alergii multiple precum si poluare parazitara semnificativa. A urmat tratament homeopatic, gemoterapic, desensibilizari alergice si echilibrare energetica de 2 ori pe saptamana. Initial, pe o perioada de o luna s-a administrat tratamentul energetic in paralel cu terapia clasica, ulterior renuntandu-se traptat la acesta din urma. Copilul urmeaza tratament de 9 luni, timp in care numarul si gravitatea simptomelor respiratorii a diminuat cu 80%.
Pacienta J.P. in varsta de 43 de ani
Este astmatica de la varsta de 10 ani.
Boala s-a instalat dupa ce a suferit o bronsita severa cu componenta spastica si care a cedat foarte greu la tratamentul de sinteza.
In momentul prezentarii in clinica noastra se afla in tratament inhalator cu preparate combinate cu corticoizi si betamimetice cu actiune lunga, cortizon oral in doze mici de 6 luni.
Crizele apar chiar si sub tratamentul clasic, motiv pentru care apeleaza la serviciile noastre. In urma investigatiilor efectuate cu EIS si biorezonanta Paul Schmidt, se administreaza tratament homeopatic, gemoterapic, fitoterapic si sedinte de echilibrare energetica cate 3 pe saptamana.
Pacienta urmeaza tratamentul de 11 luni timp in care a renuntat la terapia cortizonica orala si isi administreaza o singura doza de medicament inhalatoriu pe zi. Crizele apar doar o data la 4 sau 5 saptamani fiind de o intensitate mult diminuata (anterior tratamentului apareau de 2-3 ori pe saptamana).