Pacient in varsta de 50 ani se prezinta la Clinica Sciencemed Bucuresti pentru urmatoarele simptome: - oboseala (astenie) – pacientul percepe ca fiind tot mai dificila indeplinirea unor sarcini care in trecut nu necesitau un efort deosebit; - dispnee (lipsa de aer) – la eforturi mici sau chiar in repaus; - tuse de obicei neproductiva (seaca) - edeme, umflarea picioarelor ca urmare a acumularii in exces a lichidelor in organism, cu dispozitie predominanta spre zonele inferioare ale corpului; - hipertensiune arteriala pentru care a refuzat tratamentul clasic datorita efectelor secundare; - palpitatii agravate atat la emotii pozitive cat si negative; - stare de anxietate determinata de propriile probleme de sanatate dar si de o grija exagerata pentru cei din jur, respectiv familie, prieteni; In medicina clasica a fost diagnosticat cu insuficienta cardiaca congestiva stadiul 2 NYHA, hipertensiune arteriala grup de risc inalt, aritmie extrasistolica si sindrom anxios. In clinica noastra a efectuat o consultatie completa de medicina integrata in scopul stabilirii dezechilibrelor energetice care au contribuit la aparitia si recidiva simptomelor si a dezechilibrelor metabolice celulare. Scanarea cu aparatul de biorezonanta a identificat dezechilibre energetice la nivelul chakrelor, meridianelor de acupunctura, energiei vitale, aparatului cardiovascular, endocrin, sistemului nervos central, aparatului digestiv si osteo – articular. Electrosomatografia interstitiala a identificat dezechilibre metabolice celulare la nivelul inimii, aeterelor, glandei tiroide, glandelor suprarenale, paratiroide, sistemului nervos, creierului, aparatului osteo-articular, ficatului si pancreasului.

Medicina integrata Sciencemed trateaza toate aceste dezechilibre care constituie cauza principala a afectiunilor pacientului.

In cadrul consultatiei am recomandat tratament homeopat adaptat personalitatii pacientului si simptomelor prezentate, remediu floral Bach pentru restabilirea echilibrului emotional si tratament gemoterapic si fitoterapic pentru toate afectiunile prezentate. Dupa 3 luni de tratament si 12 sedinte de echilibrare energetica obosela s-a ameliorat in procent de peste 90%, pacientul putand sa efectueze activitati pe care anterior tratamentului le considera dificile, tensiunea arteriala s-a stabilizat la valori normale fara tratament alopat, tusea si dispneea s-au remis complet, este mult mai linistit, palpitatiile apar mai rar iar durata unui episod este mai scurta, picioarele nu se mai umfla. Medicina integrata se adreseaza cauzelor care au condus la aparitia afectiunilor fizice si tine cont in terapie de personalitatea pacientului.