Caz clinic 3
Pacient in varsta de 49 ani se prezinta la Clinica Sciencemed Bucuresti pentru urmatoarele simptome:
- durere epigastrica ( in cosul pieptului ), resimtita ca o arsura sau foame dureroasa aparuta la 30 minute dupa ingestia de alimente;
- durere in etajul abdominal superior ce apare in timpul noptii si il trezeste din somn intre orele 3 – 4 a.m.
- senzatie de greturi si varsaturi post – alimentare;
- discomfort abdominal cu balonare;
- scadere ponderala
- durere de genunchi la urcatul si cobaratul scarilor;
- tulburari de somn;
- stare de anxietate si nervozitate;
In medicina clasica a fost diagnosticat cu ulcer gastric si gonartroza, afectiuni pentru care a primit tratament periodic timp de 3 ani.
In clinica noastra a efectuat o consultatie completa de medicina integrata in scopul stabilirii dezechilibrelor energetice care au contribuit la aparitia si recidiva simptomelor si al dezechilibrelor metabolice celulare. Scanarea cu aparatul de biorezonanta a identificat dezechilibre energetice la nivelul chakrelor, meridianelor de acupunctura, energiei vitale, aparatului digestiv, endocrin, osteo-articular si sistemului nervos central. Electrosomatografia interstitiala a identificat dezechilibre metabolice celulare la nivelul stomacului, intestinului subtire, pancreasului, ficatului, colonului, oaselor membrelor superioare si inferioare, coloanei si sistemului nervos.
Medicina integrata Sciencemed trateaza toate aceste dezechilibre care constituie cauza principala a afectiunilor pacientului.
In cadrul consultatiei am recomandat tratament homeopat adaptat personalitatii pacientului si simptomelor prezentate, remediu floral Bach pentru restabilirea echilibrului emotional si tratament gemoterapic si fitoterapic pentru toate afectiunile prezentate.
Dupa 2 luni de tratament si 10 sedinte de echilibrare energetica este mult mai calm, starea de anxietate s-a ameliorat cu 90%, s-au remis durerile de genunchi, a disparut senzatia de discomfort abdominal, nu mai prezinta senzatie de greturi, varsaturi si balonare post – prandiala. Doarme mai bine, nu se mai trezeste din somn cu dureri abdominale, nu mai prezinta dureri epigastrice dupa ingestia de alimente.
Medicina integrata se adreseaza cauzelor care au condus la aparitia afectiunilor fizice si tine cont in terapie de personalitatea pacientului.