Pacienta in varsta de 29 ani se prezinta la Clinica Sciencemed Bucuresti pentru urmatoarele simptome: -stranut; -prurit nazal ( senzatie de mancarime la nivelul mucoasei nazale ); -rinoree apoasa, uneori purulenta; -obstructie nazala ( senzatie de nas infundat ); -conjunctivita ; - aceste simptome se insotesc uneori de dureri la nivelul sinusurilor frontale si maxilare; - tuse seaca, uneori cu expectoratie muco-purulenta; - senzatie de sufocare la efort precum mersul rapid, alergatul, urcatul pe munte; In medicina clasica a fost diagnosticata cu rinita alergica, sinuzita cronica fronto-maxilara,conjunctivita si astm bronsic forma usoara. In clinica noastra a efectuat o consultatie completa de medicina integrata in scopul stabilirii dezechilibrelor energetice care au contribuit la aparitia si recidiva simptomelor si a dezechilibrelor metabolice celulare. Scanarea cu aparatul de biorezonanta a identificat dezechilibre energetice la nivelul chakrelor, meridianelor de acupunctura, energiei vitale, aparatului respirator, sistemului nervos autonom, sistemului endocrin, imunitatii, organului vederii si sistemului limfatic . Electrosomatografia interstitiala a identificat dezechilibre metabolice celulare la nivelul plamanilor, sistemului limfatic, glandelor suprarenale, arterelor, hipotalamusului, lobilor temporali cerebrali, amigdalelor cerebrale, colonului si rinichilor.

Medicina integrata Sciencemed trateaza toate aceste dezechilibre care constituie cauza principala a afectiunilor pacientului.

In cadrul consultatiei am recomandat tratament homeopat adaptat personalitatii pacientei si simptomelor prezentate, remediu floral Bach pentru restabilirea echilibrului emotional ( simptomele prezentate erau intotdeauna insotite de stare de anxietate ), tablete impregnate informational pentru corectarea dezechilibrelor energetice si tratament gemoterapic si fitoterapic pentru toate afectiunile prezentate. Dupa 3 luni de tratament si 12 sedinte de echilibrare energetica numarul episoadelor de rinita alergica s-a redus considerabil ( de la 2 - 3 episoade pe luna, la un episod la o luna si jumatate ), deasemenea s-a redus intensitatea simptomelor prezentate, stranuta de 2 – 3 ori pe zi in cursul unui episod, inainte stranuta de 20 ori pe zi, s-a redus cu 50% rinoreea ( scurgerea nazala ) si senzatia de nas infundat, s-a redus cu 70% senzatia de mancarime nazala, poate merge rapid fara sa mai prezinte dificultati de respiratie, poate urca pe munte si poate alerga pe distante mici. Episoadele de conjunctivita s-au rarit foarte mult ( de la 2 – 3 pe luna la un episod la o luna si jumatate ). Tuseste mult mai rar, expectoratia reducandu-se considerabil. Medicina integrata trateaza omul, nu bolile de care sufera, noi suntem energie, totul in Univers este energie si avem nevoie de energie si de o terapie personalizata pentru a creste vitalitatea organismului. Corpul uman are propriile mijloace de vindecare iar rolul terapiei energetice este de a-i reda corpului aceasta capacitate de a se reface singur. Fiecare pacient raspunde la terapie in ritmul lui in functie de gravitatea si vechimea afectiunilor de care sufera. Deasemenea credinta in vindecare joaca un rol foarte important.