Pacienta in varsta de 60 ani se prezinta la Clinica Sciencemed Bucuresti pentru urmatoarele simptome: - senzatie de greata, uneori insotita de varsaturi mai ales dimineata; - balonare abdominala postprandiala; - senzatie de gust amar; - durere de cap (cefalee); - durere in partea subcostala dreapta sau in epigastru (capul pieptului) accentuata in cursul noptii; aceasta durere iradiaza in spate catre omoplatul drept; - crestere ponderala ( in ultimele 6 luni a luat in greutate aproximativ 8 kg ); - stare generala proasta si depresie; In medicina clasica a fost diagnosticata cu dischinezie biliara, steatoza hepatica, boala de reflux gastro-esofagian, obezitate, sindrom cefalalgic si sindrom anxios depresiv. Deasemenea este cunoscuta cu hipertensiune arteriala stadiul 2 pentru care primeste tratament de 10 ani. In clinica noastra a efectuat o consultatie completa de medicina integrata in scopul stabilirii dezechilibrelor energetice care au contribuit la aparitia si recidiva simptomelor si a dezechilibrelor metabolice celulare. Scanarea cu aparatul de biorezonanta a identificat dezechilibre energetice la nivelul chakrelor, meridianelor de acupunctura, energiei vitale, sistemului endocrin, sistemului nervos central, pancreasului, intestinului subtire, colonului, ficatului, veziculei biliare, aparatului cardio – vascular, aparatului osteo – articular si stomacului . Electrosomatografia interstitiala a identificat dezechilibre metabolice celulare la nivelul sistemului nervos, arterelor, inimii, rinichilor, pancreasului, ficatului, colonului, intestinului subtire, veziculei biliare, stomacului si coloanei vertebrale.

Medicina integrata Sciencemed trateaza toate aceste dezechilibre care constituie cauza principala a afectiunilor pacientului.

In cadrul consultatiei am recomandat tratament homeopat adaptat personalitatii pacientului si simptomelor prezentate, remediu floral Bach pentru restabilirea echilibrului emotional si tratament gemoterapic si fitoterapic pentru toate afectiunile prezente. Dupa 2 luni de tratament si 10 sedinte de echilibrare energetica s-au ameliorat in procent de 50% durerile nocturne din hipocondrul drept care iradiau in spate, aceasta ameliorare a condus la imbunatatirea somnului si a starii psihice a pacientei. Deaseamenea a reusit sa slabeasca 3 kg, iar aceasta scadere in greutate a condus la un control mai bun al tensiunii arteriale. Nu mai prezinta balonari postprandiale si gust amar, iar senzatia de greata matinala insotita uneori de varsaturi s-a remis complet. Durerile de cap s-au ameliorat cu 60%, frecventa lor este mult mai mica, iar intensitatea durerii a scazut foarte mult. Pacienta este mai optimista, a inceput sa-si reia treburile casnice si este convinsa ca va reusi sa-si redobandeasca tonusul pe care-l avea in urma cu cativa ani. Medicina integrata trateaza omul, nu bolile de care sufera, noi suntem energie, totul in Univers este energie si avem nevoie de energie si de o terapie personalizata pentru a creste vitalitatea organismului. Corpul uman are propriile mijloace de vindecare iar rolul terapiei energetice este de a-i reda corpului aceasta capacitate de a se reface singur. Fiecare pacient raspunde la terapie in ritmul lui in functie de gravitatea si vechimea afectiunilor de care sufera. Deasemenea credinta in vindecare joaca un rol foarte important.