Pacient in varsta de 59 ani se prezinta la Clinica Sciencemed Bucuresti pentru urmatoarele simptome: -urinari frecvente ( inclusiv noaptea se trezeste de 2 – 3 ori pentru a merge la toaleta ); -senzatie de sete exagerata; -senzatia permanenta de foame; -intarzierea in vindecarea ranilor; -intepaturi sau furnicaturi la nivelul membrelor inferioare; -infectii frecvente ale cailor respiratorii superioare ( in sezonul rece raceste foarte usor si prezinta sinuzite recurente ); -tulburari de vedere; In medicina clasica a fost diagnosticat cu Diabet zaharat insulinonecesitant, sinuzita cronica frontala si maxilara, retinopatie diabetica si glaucom. In clinica noastra a efectuat o consultatie completa de medicina integrata in scopul stabilirii dezechilibrelor energetice care au contribuit la aparitia si recidiva simptomelor si a dezechilibrelor metabolice celulare. Scanarea cu aparatul de biorezonanta a identificat dezechilibre energetice la nivelul chakrelor, meridianelor de acupunctura, energiei vitale, sistemului endocrin, sistemului nervos central, pancreasului, intestinului subtire, colonului, ficatului, aparatului cardio – vascular, aparatului osteo – articular, organului vederii si aparatului respirator. Electrosomatografia interstitiala a identificat dezechilibre metabolice celulare la nivelul sistemului nervos, arterelor, inimii, rinichilor, pancreasului, ficatului, colonului, intestinului subtire, plamanilor si coloanei vertebrale.

Medicina integrata Sciencemed trateaza toate aceste dezechilibre care constituie cauza principala a afectiunilor pacientului.

In cadrul consultatiei am recomandat tratament homeopat adaptat personalitatii pacientului si simptomelor prezentate, remediu floral Bach pentru restabilirea echilibrului emotional si tratament gemoterapic si fitoterapic pentru toate afectiunile prezentate. Dupa 6 luni de tratament si 24 sedinte de echilibrare energetica s-a reusit pentru prima data un bun control al glicemiei cu doze mult mai mici de insulina ( in ultimii 5 ani pacientul avand nevoie de doze tot mai mari de insulina care nu reuseau sa mentina glicemia in limite normale ), nu a mai racit in cursul iernii ( tratamentul energetic creste forta vitala si implicit imunitatea organismului ), s-a rarit frecventa si volumul mictiunilor ( in cursul zilei urineaza mai rar si in cantitati mai mici, iar noaptea se trezeste o singura data pentru a merge la toaleta ), vederea la distanta s-a imbunatatit, senzatia de intepaturi si furnicaturi in membrele inferioare s-a ameliorat cu 50%, iar senzatia permanenta de foame si setea exagerata s-au redus complet. S-a imbunatatit considerabil starea psihica, este mult mai increzator ca i se vor intampla lucruri bune de acum incolo si socializeaza cum nu o mai facuse de mult timp. Medicina integrata trateaza omul, nu bolile de care sufera, noi suntem energie, totul in Univers este energie si avem nevoie de energie si de o terapie personalizata pentru a creste vitalitatea organismului. Corpul uman are propriile mijloace de vindecare iar rolul terapiei energetice este de a-i reda corpului aceasta capacitate de a se reface singur. Fiecare pacient raspunde la terapie in ritmul lui in functie de gravitatea si vechimea afectiunilor de care sufera. Deasemenea credinta in vindecare joaca un rol foarte important.