Din categoria: Sfaturi utile  

Poate preveni diferite tipuri de cancer. Protejeaza ficatul impotriva cirozei si hepatitei virale. Contine vitaminele B6, C, E si K, betacaroten, luteina, seleniu, potasiu, omega 3. Previne pierderea memoriei si accelerarea bolilor mentale in cazul pacientilor diagnosticati cu Alzheimer. Creste nivelul colesterolului asa spus „bun” (HDL), scazand, in acelasi timp, valorile colesterolului „rau” (LDL) si al trigliceridelor cu 20%. Regleaza nivelul de glicemie si controleaza diabetul, reducand rezistenta la insulina a organismului. Previne malformatiile congenitale (250 g de avocado pe zi asigura femeilor insarcinate 23% din doza de acid folic recomandata zilnic). Este o sursa proteica mai buna decat carnea. Ajuta digestia prin favorizarea unei absorbtii complete a nutrientilor din alimente. Accelereaza metabolismul, datorita complexului de vitamine B. Creste densitatea osoasa, prin continutul bogat in vitamina K, prevenind osteoporoza. Ajuta sistemul osos al copiilor sa se dezvolte in mod optim. Contine potasiu, extrem de important pentru sanatatea inimii si a creierului si in echilibrarea tensiunii arteriale. Scade riscul dezvoltarii bolilor inflamatorii si degenerative, protejeaza celulele sanatoase ale organismului de actiunea radicalilor liberi. Imbunatateste vederea. Este antiinflamator, ajuta la prevenirea si tratarea artritei reumatoide. Avocado contine si glutation, o peptida denumita si „proteina vietii”, un antioxidant puternic care ajuta la intarirea sistemului imunitar. Intarzie procesul de imbatranire a organismului. Ajuta la sanatatea pielii si a parului, fiind folosit cu succes inclusiv in cosmetica. Avocado poate fi consumat crud, in salate sau individual, dar poate inlocui cu success grasimile folosite la gatit (uleiul, untul etc.). Atentie: folositi, ca orice alt aliment, cu moderatie. Exagerarile pot duce la efecte inverse.